Kávová bábovka
Ideální dezert k odpolední kávě s přáteli či rodinou.
Příprava
Ušleháme žloutky s cukrem a herou, přidáme citronovou šťávu, vychladlou kávu a lógr. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme strouhanou citronovou kůru, ořechy, kakao a skořici. Ušleháme z bílků sníh a spolu s moukovou směsí zamícháme do krémového základu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě - asi na 160 °C, tak asi 40 minut.
Podávejte pocukrované společně s Vaší oblíbenou kávou. Už jste ochutnali Eilles Gourmet znkovou kávu?

Ingredience
- 250g polohrubé mouky
- 200g cukru krupice
- 250g tuk na pečení
- 6 vajec
- 100g strouhaných ořechů
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky skořice
- 1 prášek do pečiva
- Citronová kůra
- Citronová šťáva
- 1,5 dcl vychladlé kávy
- 2 lžičky logru