Rychlý jahodovo-citrónový krém
Tento desert připravíte za dvacet minut a jistě potěší Vaše chuťové pohárky.
Příprava:
- Citrón omyjeme, nastrouháme trochu kůry, zbytek oloupeme, přepůlíme a z jedné půlky vymačkáme 2 lžičky šťávy.
- Do misky vložíme tvaroh, mascarpone, šťávu a kůru z citrónu, moučkový cukr a dobře promícháme. Necháme vychladnout.
- Krátce před servírováním citrónový krém naplníme do 4 sklenic, přidáme ideálně čerstvé zralé jahody a do spodní části skleničky kompot z jahod. Pokud máme k dispozici lístky máty, desert jimi dozdobíme.

Ingredience
- 1 bio citrón
- 200 g tvarohu (nízkotučný nebo dle libosti)
- 250 g mascarpone
- 40 g moučkového cukru
- 250 g čerstvých zralých jahod
- 200 g jahodového kompotu (či ovoce dle chuti)
