Kávové karamelky
Vyzkoušejte přípravu domácích "bonbonů". Spojení kávy a karamelu si zamilujete.
Příprava
Na mírném ohni zahřejte máslo, cukr, pořádnou špetku soli a kávu. Za občasného míchání povařte do rozpuštění cukru. Karamel by měl být hladký a neměl by se přichytávat ke stěnám rendlíku. Nasekejte zvlášť oříšky a čokoládu.
Dno pekáčku potřete jemně olejem a nalejte do něj uvařený karamel. Ihned posypte nasekanou čokoládou. Po chvíli se jemně rozpustí. Rozetřete ji po karamelu silikonovou stěrkou. Ještě teplou čokoládu posypte oříšky a dejte vychladnout. Zatuhlý karamel nalámejte nebo nakrájejte na jednotlivá sousta a uchovávejte v chladu.

Ingredience
- 200 g másla
- hrnek cukru krupice
- sůl
- 2 lžičky instantní kávy
- 100 g hořké nebo mléčné čokolády
- hrst drcených oříšků dle chuti