Naše nejlepší recepty

Velikonoční jidáš

Tradiční Velikonoce!

Příprava

1. Připravte si kvásek z vlažného mléka, droždí a cukru. Ve druhé míse si smíchejte mouku, cukr, rozehřátý tuk, citrónovou kůru, špetku soli a žloutky. Do této sypké směsi postupně přimíchávejte vzešlý kvásek a vypracujte vláčné těsto, které nechte hodinu kynout.

2. Z vykynulého těsta vykrajujte kousky, ze kterých dělejte válečky a stáčejte je do různých tvarů.

3. Na plechu nechte připravené jidášky ještě 20 minut kynout, poté je potřete bílkem a pečte do růžova v předem vyhřáté troubě.

4. Vychladlé jidášky je možné potřít medovým máslem.

Jak podáváme

Jidášky je možné, na vhodných místech, dozdobit hřebíčkem.

Koupit kávu Eilles

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 90 g cukru
  • 1 ks droždí
  • 1–2 žloutky
  • 0,3 l mléka
  • citrónová kůra – není nutné
  • sůl

Reference

Jiřina L.

„Už při otevření sáčku s kávou Eilles jsem měla pocit, že mám v rukou něco výjimečného.“

Radzden

„Káva mně, dceři i manželovi chutnala a doporučili bychom ji ochutnat i dalším. U nás ji budeme kupovat nadále.“

Aldunka

„Testování s kávou Eilles Gourmet Café byl opravdový zážitek, který jsme si užili s manželem, který je opravdový gurmán. Co se týká kávy, intenzivní vůně se snoubí s luxusním požitkem, nedivím se vyhrála ve volbě spotřebitelů. Ráda doporučím i svým známým, kteří ještě u nás neochutnali.“

barunka26

„Káva je lahodná s intenzivní vůní, chutnala celé rodině.“

JanaV

„…je taková jakoby daleko kvalitnější, daleko intenzivnější než ostatní značky…“

4vladku

„…ve srovnání s jinými instantními kávami je to skutečně královna. Za mě jednička, kterou si budu nadále kupovat…“