Nepečená kávová zrna
Kávová zrníčka tak trošku jinak!
Příprava
Připravíme si dané množství cukru, který si přesejeme přes síto a přidáme do něj kakao a kávu. Do sypké směsi dále přidáme měkké máslo a rum a vše velmi dobře propracujeme, aby bylo těsto jemné.
Poté z malých kousků těsta začneme připravovat kuličky, které můžeme nechat pravidelné, nebo je uprostřed mírně promáčkneme špejlí tak, aby cukroví působilo jako kávové zrníčko.
Jak podáváme
Dle svých preferencí můžeme kávové zrníčko na chviličku ponořit do čokoládové polevy a následně necháme ztuhnout v lednici.

Ingredience
- 240 g cukr moučka
- 80 g másla
- 3 polévkové lžíce (holandského) kakaa
- 2 lžíce mleté kávy (můžete použít i instantní)
- 1 lžička rumu